Zamieszczone przez Prezes52
Kierunkowskaz w lusterku z doświetlaniem
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Witam,
Zakupiłem Octavię combi 2006, chyba w wer. bodajże elegance (jeszcze nie rozróżniam wersji :-)) z niedziałającymi kierunkowskazami w lusterkach (są strasznie brudne i zażółcone). Funkcja oświetlenia wokół auta w jednym kierunku działa, ale bardzo słabo-rozbłyski, żarzenie, gaśnięcie. Dziś w serwisie na 100%po nr VIN ustalono, że kierunkowskazy pod lusterkami są z funkcją oświetlania dojścia do auta.
Zaproponowano mi takie kierunki ze wspomnianą funkcją za jedyne 185zł/sztuka, jednocześnie na alledrogo sprzedawane są kierunki za ok.80zł/szt. lecz bez doświetlania. Moje pytanie brzmi: czy mogę zastosować tańsze kierunki bez doświetlania, czy muszą być z ta funkcją, bo np. komputer będzie wywalał błąd?
Potrzebuję 2 takie kierunki i nie chcę wydawać na nie 370zł.Nigdy nie jedz żółtego śniegu
-
-
To po cholere montować, kombinować, inwestować. Nie oszukuj człowieka (nabywcy) powiedz że są uszkodzone i na allegro można za 99 zł kupić, chcesz pan to se zmień, mi nie były potrzebne. Po co kombinować? Potem zgnija wtyczki żarówek i wtedy będzie kłopot z naprawą...
Pozdrawiam MArcinSkoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...
Komentarz
-
-
Próbowałem wczoraj wymienić diodę w doświetlaniu bo kierunkowskaz
działał...
i rozebrałem wlutowałem diodę białą tą pojedyncza chciałem ją zastąpić diodą z taśmy ledowej białej ..... nie da rady coś jest nie tak z napięciami na dodatek w starej były 4 nóżki w tej 2 kombinowanie nie pomagało.....nie działało tak jak miało niby chodziło ale świeciło bardzo słabo .....
kupiłem cały element na allegro za 104 zł .. ;(
Komentarz
-
-
WKLEJAM POST
Witam
U mnie padło światło doświetlenia... okazało się że po stronie kierowcy mam kierunki diodowe i żaróweczkę do podświetlenia ( wszystko działa) a od strony pasażera były diody i do podświetlenia i kierunku... kupiłem nowy kierunek 104 zł i już w nim jest żaróweczka...
Ale po podpięciu wszystkiego kierunki świecą prawie niewidocznie a doświetlanie wcale....
Sprawdziłem napięcie 9V gdzie może uciekać napięcie czy ktoś mi coś pomoże????
Przy podłączaniu jak próbowałem rozgryźć spalona diodę zastępując ją diodą z listwy ledowej pokazywało się napięcie i migacze chodziły dobrze /raz tak raz nie , ziemie sprawdzałem jest ok ile kosztuje sterownik do tego i czy to może być jego wina????
Komentarz
-
Komentarz